neljapäev, juuli 23, 2009

Reisimuljeid Prantsusmaalt, vol. 3

Pühapäev, 12 juuli.
Pühapäeval jätkus meie tutvumisreis Prantsusmaa külaeluga. Kõikjal paistsid silma päevalillede põllud, nagu oleks äkki Toskaanasse ära eksinud. Paraku jäid pildid tegemata sest kusagil ei õnnestunud sellist sobivat parkimiskohta leida, et poleks pildistamise eesmärgil pidanud liiklust kinni panema..Tomtom vedas meid kangekaelselt mööda külavaheteid ning meie õnneks olid need teed asfaldeeritud ning veelgi suuremaks õnneks ei kohanud me tee peal ühtegi vastutulevat suuremat autot. Muidu ei tea, mis oleks saanud.

Teekond aga kulges mööda Moulinsi linnast, mööda ka Bourgesist, mille võimsad katedraalitornid ka teele kätte ära paistsid. Lõunaks jõudsime lõpuks oma esimesse sihtpunkti - Chambordi lossi. Seda peetakse ka Loire oru lossidest kõige ilusamaks, aga kindlasti on ta kõige suurem. Loss ise on seest muidu üsna tühi, sest lossi on kasutatud kokku vaid umbes paarkümmend aastat kuningas Francois I ajal. Jutu järgi olevat lossis nii külm olnud, et õukond ei jõudnud lossi ahjusid (mida jätkus igasse tuppa) piisavalt kütta ning see muutnud lossi ebapopulaarseks. Muidu oma panuse lossi projekteerimisse oli pannud ka Leonardo da Vinci, kes oli siinkandis oma elupäevade lõpul päris kõva tegija.

Lossi parklas sai söödud lõunasöök, misjärel võtsime suuna lossile. Ilm oli üsna tuuline ning pilves, kohati sadas lausa vihma. Kui oleks olnud ilus ilm, oleks lossi aed olnud ideaalne jalgrattaga sõitmiseks. Nimelt saab lossi aedadesse tasuta sisse, piletit on vaja lossi sisenemisel.
Panen siia mõned pildid Chambordi lossist - välivaade, sisevaade ning vaade sisehoovist.




Chambordi lossi külastamise järel võtsime suuna Cheverny lossi suunas, mis ei jää Chambordist eriti kaugele. Vahepeal oli ilm ilusaks läinud ning õhtuks oli õhus juba kolmkümmend soojakraadi. Parkisime auto lossi parklasse, kuid lossi külastamiseks oli aeg juba hiline ja nii me võtsime välja hoopis jalgrattad ning läksime kaema Cheverny golfivälju ning kohalikku linnakest.Muidugi sai jalgrattaga ka kohalikust veinipoest läbi käidud ning pole kohalik vein nii halb midagi! :-) (vaadake tähelepanelikult pilti).

Siin pildike Cheverny linnakesest (loss on kiriku vastas, aga pildilt pole näha).
Meie reisi kolmas päev lõppeski veiniuimas..midagi jäi pudelist alles ka järgmiseks päevaks. Öö möödus rahulikult, parklas polnud mingit valvet, aga matkaautosid oli teisigi ning oli isegi paar autot Itaaliast. Muidugi andsid meile kõige parema une autoallarm ning jäme kett, mis ühendas omavahel kahte esiust, lisaks olin küljeuksele toetanud plastiktrepi, mis oleks võimalikule sissetungijale kolinal kaela kukkunud...

Jätkub...

Kommentaare ei ole: