teisipäev, juuli 25, 2006

Pulmareis vol. 4

PALMA DE MAIORCA!

Selline ta siis on! Taolist mõtet mõlgutasin taas basseini ääres päikest võttes ning lähenevat saart silmitsedes. Laeva pardal oli sel päeval hirmus kisa, ei saanud täies rahus mõtteid mõlgutada. Basseinide dekil toimus suur bazaar ning selle ümber olid käratsevad rahvamassid kõike kraami krabamas. Noh lähen ja teen ka tiiru ära, mõtlesin. Ei olnud seal midagi nii põnevat ostmiseks, naasesin siiski t-särgiga kuhu on peale kirjtuatud MSC ja kena salmike armastuses ja kruiisist..Seda siia ümber panna siiski ei saa, sest särk on kodus..
Lisaks bazaarile toimus laevas ka puuviljaskulptuuri konkurss. Sellist asja pole ma veel oma elus näinud. Muidugi need konkursist osavõtjad olid laeva kokad ning konkurss oli rohkem rahvale vaatamiseks kui mingiks võistluseks. Ausalt öeldes, poleks iial arvanud, et mõnest arbuusist võib habetunud nägu välja tulla...aga tuli ehehe. Toimusid suured ettevalmistused õhtuseks suureks buffet magnifique-ks...aga sellest hiljem.
Täna otsustasime, et enam ei osale ekskursioonidel ning et läheme linna peale täiesti omapead. Ja hästi tegime! Linna sai sadamast otse bussiga, mis maksis vaid 1,20 nägu, selle asemel et maksta 40 euri nägu ekskursiooni eest. Palma on muideks väga armas Hispaania linnake. Meenutab oma olemuselt pisikest Barcellonat. Ma poleks võinud arvatagi, et Palma mulle meeldida võib, aga meeldis. Palmal on ka väga uhke katedraal, mis laiutab üle terve lahe. Selle külastamine on küll täiesti ära tasuv. Tom oli sel päeval natuke närviline ja tahtis hirmsasti minna kusagile randa. Mina ütlesin, et lähme linna ja kui leiame ranna, siis ujume. Mainisin, et tahaks ka katedraalis ära käia...tema, kellele muidu kirikud meeldivad, vastas mulle, et mida, mina pean tulema Palmasse mingit kirikut vaatama!!?? Aga tulemus oli see et pärast põgusat jalutuskäiku linnas leidsimegi end selle katedraali eest...nii väikesest saarelinnast ei oskaks küll taolist lossi eest leida...nii et käige ära...
Randa me muidugi ei leidnud, sest linnas seda lihtsalt pole. Pärast rahvas rääkis et oleks pidanud sadamast vasakule hoidma ja mitte paremale, kesklinna suunas. Nii et rannas jäi käimata, aga arvestades seda, et elame merele üsna lähedal, ei tunne ka sellest suurt puudust hetkel. Hea meel on hoopis et kadedraal sai nähtud :-) Noh katedraalist ka üks pilt.
Tagasi otsustasime jalutada. Ega see jalutamine just kõige lihtsam spordiala olegi kui pähe kütab neljakümnekraadine päikene. Aga mereäärne promenaad oli vaba inimestest ja nii me siis jalutasimegi. Uurisime kohalikku arhitektuuri ning jahisadama paate (et endale meelepärasem tulevikuks välja valida ehehhe) ja poole tunni pärast olimegi laeva peal. Eest leidsime pooltühja laeva ning mis kõige parem - täiesti tühja basseini! Nii sai ära proovitud basseinis ujumine (pärast sellist palavat päeva eriti mõnus) ning ka Jacuzzi mullivann, mis mulle ei jätnud küll mingit muljet (ei kasuta seda eriti koduski, siis veel kusagil reisil).
Sel päeval oli laeva lahkumine ette nähtud kella 1 ajal öösel. Põhjuseks kontsert-etendus "Son Amar", kuhu korraldati ekskursioon. Meie otsustasime kohalike kepsutamist mitte vaadata nign seega jääda laevale. Ekskursioon oli muidu koos õhtusöögiga ning raha küsiti selle eest 68 inimene. Laeval aga toimus üks palju huvitavam üritus - BUFFET MAGNIFIQUE ehk IMELINE BUFEE. Mida see endast kujutab? Ehk võiks teise nimega nimetada ka "kunstiliseks bufeeks". Igasugustest söögiasjadest oli tehtud kunstiteos - ühte osa buffeest näete ka siin pildi peal. Seal olid igasugused loomakujud, inimesed, jääkristallid ja palju muud. Meie jäime seda kõike imetlema kuni söömaaja avamiseni, siis kadusime midagi isiklikult proovimata. Põhjused: 1) olime ikka veel õhtusöögist täis 2) kahju oleks neid armsaid melonist tehtud jäneseid oma kõhtu ajada. Esimesed "rüüstajad" olid muideks jaapanlased :-), selle "autiitli" ära teenimiseks tuli neil juba pool tundi enne avamist end järjekorda sättida ;-)
Meie laeva kõrval oli ka meist palju kõrgem Costa Fortuna. Nägin et mitmed Costa kruiisitajad tegid pilti või filmisid meie imepärast bufeed...Soovitus piltide vaatajatele: vaadata vaid täis kõhuga!
Pärast südaööd vajus meil siis silm nii kinni, et jäi vaatamata ka laeva missi ja misteri valimine, aga mis sellest, järgmisel hommikul ootas meid ees BARCELLONA!!!

1 kommentaar:

Sirkus ütles ...

hehe. See on see eesti turist, kes tahab kultuuri nàha, mitte vedeleda. Ja miski ei ei heiduta ega suuda meelt muuta :D