pühapäev, jaanuar 14, 2007

Pühad läbi, elagu leivategu!


Ütlen kohe alguses ausalt ära, et Väike-Mari leiva tegemiseks pole veel piisavalt kogenud kokk, kuid Toskaana leiva ehk meie igapäevase laualeiva tegemise omas kodus tahtsin küll ära proovida...Retsept iseenesest on väga lihtne, kuna koostisaineteks on vaid vesi, jahu ning pärm. Eile sai siis tainast korralikult segatud, lasin terve öö kerkida ning täna hommikul panin kohe ahju. Tunnike küpsetamist ning tulemus on pildil.

Tuli välja päris hea, kuid oleks võinud veel kümmekond minutit ahjus hoida...

3 kommentaari:

Ruudi ütles ...

hm.. kas mitte selle òige toskaana SAIA retsept pole ka juuretisega? Ma pole just seepàrast kunagi viitsinud teda teha, et juba leivajuuretis sai kord loodud, saia omaga ei viitsi enam jànnata...
sorry, ma nimetan leivaks vaid rukkileiba.. ( mingi patriootlik kiiks)

mnjah ütles ...

See SAI on tehtud täiesti tavalise värske pärmiga :-)Ja maitse on sama mis SAIApoest ostes ;-)

Carry ütles ...

Mmmmm, hoidke alt, siit tuleb leiva-isu! Just sellise mõnusa jahuse Itaalia pätsi isu =)