teisipäev, detsember 26, 2006

Pildikesi Jõuluajast




Jõulud ongi selleks aastaks läbi saanud, kuid aastavahetus on veel ees. Pühade ajal polnud eriti mahti arvuti taha istuda, täna siis mõtlesin panna üles paar pilti, et miskit jääks pühade aegu meenutama....

Esimesel pildil olen mina ise "kingitusega" ülemuselt ning sellest sai ka eelmises postis kirjutatud. Järgmisel pildil on see korvike suuremas plaanis :-) Lisan siia, kingitud kraamist on päris vähe alles jäänud ;-)

















Meie kodu tehiskuusk kingitustega.
























Rosa ja Nero uudistamas akna taga, küll tahaks tuppa sooja tulla...









Aknaalune Presepe 1















Ning aknaalune Presepe 2. Mõlemad on Tomi fantaasia viljad...













Veel üks Jõuluteemaline moment meie kodus - saabunud Jõulukaardid.







2 kommentaari:

Carry ütles ...

Palun selgita mulle, võhikule, mida kujutab endast "Persepe".

mnjah ütles ...

Presepe täpset tähendust eesti keeles ma ei teagi, ehk jõulumüsteerium? Tegemist praktiliselt Jõuluöö ehk Kristuse sünni momendi lavastust miniatuuris. Kohustuslikud osad on ikka capanna ehk onn/laut kus Jeesuslapsuke sündis koos oma vanemate Maria-Joosepiga, kolm tarka, kes kingitusi toomas, rohkelt lambukesi ja teisi teemakohaseid kujukesi. Presepe on Itaalias väga traditsiooniline, igas kirikus on neid näha ning mõnel pool korraldatakse lausa Presepe teemalisi näituseid või lausa lavastusi elusate inimestega. Uhh, pole just kõige parem seletaja, aga ehk said rohkem aru :-)